Nieuws

THE TICKETS zijn in de afgelopen jaren een bekende verschijning geworden bij lokale sportverenigingen, partycentra, buurthuizen, straatpodia, gemeentelijke evenementen, gezellige cafés en restaurants, zonnige strandpaviljoens, bibliotheken, filmtheaters, tot aan intieme huiskamerfeestjes toe. Lees hieronder hoe het ons in de afgelopen tijd vergaan is en hoe wij omgaan met de uitdagingen die het afgelopen jaar op ons afgekomen zijn door wekelijks opnames uit onze eigen studio op ons YouTube kanaal te plaatsen. We nodigen iedereen ook van harte uit om zich te abonneren op ons kanaal als je onze muziek leuk vindt.


(7 mei 2021) De fantastische samenzang van de Everly Brothers was een inspiratie voor veel van de Sixties artiesten waarvan wij nummers spelen, dus deze Phil Everly compositie mocht niet in ons repertoire ontbreken, in onze uitvoering voorzien van een stevige baspartij en een harmonica solo


(30 april 2021) Na een weekje pauze om even bij te tanken zijn we weer terug met een instrumentaaltje dat de sound van de zomer van 1960 bepaalde en mede ook het tijdperk van de Sixties inluidde, met de explosie van creativiteit die daarmee gepaard ging. 


(17 april 2021) Onze versie van deze dubbel platina wereldhit van Elvis Presley combineert het fantastische origineel met invloeden van de live unplugged meerstemmige versie die door Cliff Richard & The Shadows tot in recente tijden live tijdens hun optredens werd uitgevoerd.


(9 april 2021) Een heerlijk meeslepend Beatle nummer dat we voor de mandoline hebben gearrangeerd, omdat het dubbelsnarige geluid iets weg heeft van de 12-snarige gitaar die in het origineel is gebruikt, maar er toch ook een eigen Tickets draai aan geeft. 


(2 april 2021) Met deze hit van Bruce Channel uit 1962 hebben we ons meest gespeelde nummer opgenomen. Een meezinger van jewelste die erg populair als afsluiting van een optreden en een mooi voorbeeld van Tickets multi-tasking met vijf instrumenten die voor het grootste deel van het nummer tegelijkertijd met z’n tweeën bespeeld worden.


(26 maart 2021) Buddy Holly’s eerste doorbraak en wereldhit uit 1957 is door ons gearrangeerd voor de uke, waarbij Nigel afwisselt tussen rock ‘n roll licks en geplukte snaren, terwijl Dave met zijn gitaarspel, zang en unieke voetpercussie het plaatje compleet maakt. 


(19 maart 2021) Dit tweede Kinks nummer is een van onze favorieten op het podium, met de relaxte sfeer en directe herkenbaarheid van het riffje, dat door Nigel op de bas gespeeld wordt. Extra punten voor diegenen die horen op welke plekken we extra tweede stemmen hebben gebruikt.


(12 maart 2021) In dit Fleetwood Mac instrumentaaltje uit 1968 neemt de dobro de dubbele gitaarsolo voor zijn rekening met een combinatie van slide en gefrette noten op naast elkaar gelegen snaren. Tot nu toe is dit onze meest bekeken 2021 video!


(5 maart 2021) Tijd voor een Rolling Stones nummer, en de keus viel op Under My Thumb omdat het altijd populair is bij ons publiek (beluister ook eens de live versie om een idee te krijgen van de reacties). Bij ons neemt de bas de oorspronkelijke marimba melodie voor zijn rekening en worden er tweede stemmen en harmonica partijen toegevoegd.


(25 februari 2021) Het leek ons een mooi gebaar om op de verjaardag van George Harrison dit nummer uit te brengen, dat vooral bekend werd in de door George gezongen uitvoering op Beatles For Sale. Het origineel is een rockabilly nummer dat toegeschreven wordt aan Carl Perkins, al heeft ook hij zich weer laten inspireren door een veel ouder nummer uit de jaren dertig. Onze uitvoering voegt tweestemmige zang toe, samen met een bluegrass mandoline partij en een bluesy mondharmonica solo.


(18 februari 2021) Volgend op het Valentijnsweekend moet er toch een ode aan de liefde komen, zo dachten we. Het werd dit heerlijke Burt Bacharach nummer dat eerst in 1961 een hit was voor The Shirelles, en in 1963 door The Beatles werd gecovered op hun eerst LP. Veel plezier met onze uitvoering uit 2021!


(11 februari 2021) Het unieke geluid van de samenzang van Paul Simon & Art Garfunkel is denken we een onlosmakelijk deel van het geheugen van de jaren zestig generatie, en inspireert hopelijk ook de nodige luisteraars van latere generaties. Aan de structuur van de zang konden we natuurlijk weinig toevoegen, maar we hebben er wel onze eigen smaak aan gegeven met een uke en harmonica arrangement. Fijne week allemaal!


(4 februari 2021) The Kinks kunnen denken we wel gerekend worden tot de top van de Sixties muziek en dit iconische Ray Davies nummer herroept voor degenen die het meegemaakt hebben direct de sfeer van het tijdperk. Ons arrangement heeft een bassolo gekregen en wat harmonica riffjes op de plek waar in het origineel een sologitaar zit, terwijl Dave er met zijn herkenbare zangstijl en metronomische voetpercussie een eigen draai aan geeft.


(28 januari 2021) Instrumentaaltjes mogen natuurlijk niet ontbreken in het Sixties repertoire, en deze Shadows hit uit 1963 heeft daarin een bijzondere betekenis, omdat het 34 jaar lang het themanummer was voor de BBC radio serie Sounds of the 60s. 


(21 januari 2021) Met dit heerlijk herkenbare nummer van George Harrison zijn we weer helemaal terug achterin de Sixties. Wij hebben de oorspronkelijke gitaarmelodie omgezet naar de mandoline omdat we de klank van de dubbele snaren er goed bij vonden passen. Dat was overigens nog best een uitdaging, omdat de mandolinesnaren als een viool zijn gestemd en de speelposities dus niet automatisch vanuit gitaargrepen overgezet kunnen worden. Als Sixties duo zijn wij natuurlijk grote Beatles fans en er staan nog een flink aantal Beatle nummers op onze opnamelijst. Wordt vervolgd!


(14 januari 2021) Deze week een lekkere Fifties rock ‘n roll, het nummer waarmee de destijds 17-jarige Paul McCartney voor het eerst indruk wist te maken op John Lennon. Bij ons speelt Nigel op de bas het oorspronkelijke gitaarriffje samen met een mondharmonica solo, terwijl Dave’s strakke percussie en gitaarbegeleiding en niet te vergeten de twee zangstemmen het Tickets sausje weer compleet maken. Wij vinden het heerlijk om deze nummers uit  onze “rock ‘n roll dance band” periode  in akoestische uitvoeringen te spelen.


(5 januari 2021) En zoals beloofd is de volgende van onze wekelijkse video’s inmiddels gepubliceerd. Natuurlijk met een instrumentwissel, zoals we dat ook op het podium doen. Dit keer zetten we de dobro in om een bluesy gevoel te geven aan dit soul crossover nummer van Otis Redding, die net nadat hij dit nummer in 1967 had opgenomen op 26-jarige leeftijd om het leven kwam bij een vliegtuigongeluk. Wij geven er met de slide begeleiding en solo in combinatie met tweestemmige zang een eigen draai aan.


(1 januari 2021) Een heel gelukkig en hopelijk veel beter 2021 toegewenst! We zijn het nieuwe jaar zoals beloofd gestart met de eerste van onze wekelijkse studio opnames uit ons grote Sixties repertoire. Hopelijk worden jullie er net zo vrolijk van als wij!


(December 2020) Gezien de laatste ontwikkelingen verwachten we voorlopig helaas niet live te mogen optreden. Zo ging ook het geplande kerstoptreden op 19 december op het laatste moment niet door vanwege de aangescherpte maatregelen. Gelukkig zijn we tegelijk met de voorbereidingen voor het optreden door blijven gaan met opnemen in onze huisstudio. De eerste resultaten waren net voor de kerst klaar, waardoor we jullie toch een beetje konden laten proeven van het repertoire dat we klaar hadden staan. We hopen dat jullie er ondanks alle uitdagingen rondom de kerstviering van dit jaar toch een beetje van in de sfeer zijn gekomen.
Na de kerst hebben we wekelijks een nieuw nummer uit ons grote Sixties repertoire voor jullie in petto op ons YouTube kanaal. Abonneren dus!


(Oktober 2020) Helaas zijn alle restaurants en andere live speelgelegenheden weer gesloten. Omdat helemaal niet spelen voor ons geen optie is, hebben we een huisstudio ingericht en uitgerust met alle benodigde apparatuur, zodat we meer van ons repertoire op kunnen nemen en zo met jullie delen. Het technische gedeelte is min of meer klaar en de eerste proefopnames zijn gemaakt. De komende weken gaan we alle instellingen uitproberen tot we tevreden zijn over het resultaat. Zodra er iets klaar is laten we het weten!


ONZE AANSTEKELIJKE LIVE MUZIEK:

(September 2020) De door de lockdown schoongeveegde agenda kreeg gedurende de heropening van de afgelopen zomer gelukkig weer wat invulling. Naast een aantal terrasboekingen bij lokale sportverenigingen hebben we op zaterdag 4 juli weer met veel succes en enthousiasme gespeeld bij ons vaste stekje restaurant Hudson Voorschoten. Ondanks de herinvoering van beperkende maatregelen konden we daar op 19 september dankzij de ruime opzet toch met veel van onze fans weer een gezellige avond beleven.
Bij dit laatste optreden hebben we voor de afwisseling een stuk of tien extra Rolling Stones hits aan ons repertoire toegevoegd, waarvan onderstaand een voorbeeld met een live versie van It’s All Over Now voor een dolenthousiast publiek afgelopen januari in Leiden

of naar deze compilatie van onze studio opnames


HEERLIJK OM WEER LIVE TE SPELEN!


(Juli 2020) Wat een genot om op zaterdag 4 juli weer live voor publiek te mogen spelen. Gezien de reacties mogen we aannemen dat onze fans er ook zo over dachten. Dit nummer is in al zijn eenvoud altijd populair vanwege de herkenbaarheid en het hoge meezinggehalte. We hebben er een Tickets draai aan gegeven door de gitaarsolo te vervangen door een ukelele solo voor een meer akoestische feel.


STUDIO UPDATE

(Maart 2020) Hierbij de laatste toevoegingen aan onze live studio opnames van afgelopen februari. Alles is afgezien van op onze home page ook te bekijken op ons YouTube kanaal. We zijn tegelijk bezig om een home studio in te richten, zodat we ongelimiteerd nieuwe opnames aan ons kanaal kunnen toevoegen. Hou het dus in de gaten!

(Februari 2020) Deze week waren wij te gast in de fantastische Haagse Sofa Lounge studio, waar wij zes van onze favoriete live nummers opnamen en op video vastlegden. Een selectie uit de resultaten is op onze home page te zien en te beluisteren.


EEN GREEP UIT EEN ONZE OPTREDENS (EN EEN SCHEUTJE MEDIA AANDACHT):

Wat een geweldig publiek hadden we op 26 januari in Leidse Lente! De enorme respons was aanleiding voor een paar toegiften, die samen met de toch al strak opgestelde speellijst resulteerde in 35 gespeelde nummers in 2.5 uur ongebreideld genot. Bedankt weer allemaal!


Een goed begin in 2020 met opnieuw een volledig bezet Hudson Voorschoten. Deze keer hebben we een kleine montage kunnen maken van video die gedurende de avond op diverse telefoons is geschoten. Een aantal van onze fans slaagden er ook weer in een dansplekje te vinden in het gedruis!


Wat een weekend om onze kerstoptredens mee af te sluiten! Vier sets op de zaterdagmiddag in een tent buiten Het Wapen van Voorschoten, en een geweldige Lazy Sunday bij Eetcafé De Poppekast. We vinden het een beetje jammer dat we onze populaire kerstnummers weer voor een jaartje moeten stallen, maar we hebben ze gelukkig minstens zes keer voor publiek kunnen spelen in de afgelopen twee weken. Wie er maar geen genoeg van krijgt kan bovenstaand videootje nog eens beluisteren… fijne feestdagen allemaal en de beste wensen voor 2020!


Kerstsfeertje ten top tijdens ons december optreden bij Hudson Voorschoten, waarvan akte in deze perfect getimede video van fan van het eerste uur Murielle. Dank ook aan de 100+ zangers en zangeressen die hun maaltijd even onderbraken om vanuit alle hoeken en etages een handje mee te helpen!


Wat een superavond, ons november optreden bij Hudson Voorschoten. Met 130 reserveringen waren alle tafels bezet met gasten die kwamen genieten van onze speciaal voor deze gelegenheid samengestelde mix van 20 Beatle nummers plus nog 30 andere aanstekelijke Sixties hits uit ons reguliere repertoire. Er werd zelfs een plekje gevonden om lekker een dansje te maken! 
Met dank aan Afra, die ons opnieuw met een clubje fans kwam beluisteren en zo aardig was om bovenstaande video en foto met ons te delen.


Supergezellige avond op 12 oktober in restaurant Hudson Voorschoten met Tickets fans en vrienden die de regen trotseerden en zo’n beetje elk plekje wisten te bezetten. Op 9 november zijn we er weer!


Uit het Leidse MuziekGezien blog van Peter J. Visser


Op zaterdag 14 september waren The Tickets de hoofdact op podium 1 van de jaarlijkse Cultuurmarkt tijdens het Weekend van Voorschoten. Uit het bomvolle terras met bijgaande reactie van het tegenover gelegen restaurant Hudson, plus het feit dat we in totaal zeven nieuwe boekingen kregen mogen we afleiden dat het publiek ons kon waarderen. Dank aan iedereen die met zoveel enthousiasme kwam en bleef luisteren!


Een leuk artikel over ons op pagina 11 van het weekblad Groot Voorschoten van donderdag 4 juli (we worden ook genoemd in “jubileumprijs” op pagina 5)


Reactie naar aanleiding van ons optreden voor het 150-jarig jublileum van het NUT van Voorschoten op 27 juni


Een heerlijk optreden op het terras van tennispark Thor de Bataaf. Vanwege de uitlopende finalewedstrijden kregen we de kans om eens een keertje een groter deel van ons repertoire te spelen. In totaal 64 nummers gespeeld, verdeeld over 6 sets. Voor ons geen straf!


Leuke reactie na afloop van deze haringparty op 15 juni. De haring was heerlijk en het leidde meteen weer tot een nieuwe boeking dus iedereen blij!


Alweer een buitenoptreden op 9 juni op een vol terras bij Brasserie Ock – wel wat minder warm dan vorige week maar zeker niet minder gezellig!


Op de heetste 2 juni ooit gemeten mochten wij de talrijke gasten vermaken op het terras van het fantastische Strandhuis De Golfslag aan de Wassenaarseslag


Wij kwamen het gezellige Wassenaarse Café Rooie Cor op hun vaste muziekzondag opluisteren met onze akoestische uitvoeringen van klassieke Sixties hits.


Ondanks de onverwacht zonnige winterse zondagmiddag kwamen de nodige geïnteresseerden op 3 februari met ons meegenieten van 75 minuten onvervalste Sixties muziek in het Cultuurcafé Noordwijk 


Sixties tentoonstelling in Museum Voorschoten op 19 en 20 januari
Een kleine 30 hits uit elk Sixties jaar en van maar liefst 19 verschillende artiesten werden gedurende dit weekend ten gehore gebracht. Nigel haalde ook nog even herinneringen op aan zijn eigen Puch van die tijd.