Sixties popklassiekers in een eigentijds akoestisch jasje

THE TICKETS zijn een multi-instrumentaal en multi-tasking akoestisch duo bestaande uit Dave: zang, gitaar en nogal ongebruikelijke voetpercussie en Nigel: zang, bas, mandoline, dobro, ukelele, gitaar en diverse harmonica’s. (Prefer our site in English? – Click Here)

Ons uitgebreide en permanent groeiende repertoire van populaire Sixties classics is zorgvuldig gearrangeerd om optimaal gebruik te maken van de beide stemmen en de vele instrumenten die tot onze beschikking staan. Zo ontstaat onze unieke en afwisselende sound: een feest van herkenning in een eigentijds jasje. Onderstaande selectie van recente opnames geeft direct een indruk hoe we live klinken. Kijk ook eens wat ons publiek ervan vindt in reviews.

Neem daarna eens een kijkje op onze nieuws/blog pagina voor de agenda en blog over recente optredens, of kijk of je ons nog herkent gedurende onze (levens)lange muziale geschiedenis.

Zojuist de laatse hand gelegd aan deze mix van een van onze opnames van de afgelopen maand. We hopen dat alle bezoekers van onze website gezond weten te blijven in deze uitdagende tijden. Hopelijk herinnert dit liedje jullie aan eenvoudiger tijden, toen je toch vooral bezig was met bedenken hoe je de aandacht kon trekken van een onbereikbaar meisje (of jongen natuurlijk).

We beginnen veel van onze optredens graag met deze Beatles klassieker:

Dit nummer van John Sebastian is een van onze favoriete eigen ukelele arrangementen:

Natuurlijk mogen folknummers niet ontbreken in het repertoire van een Sixties duo, doorgaans een goede reden om de mandoline in te zetten:

De dobro is door zijn bijzondere geluid altijd populair bij het publiek, en wordt zoals hier vaak samen met de harmonica bespeeld bij traditionele bluesnummers:

Of luister nog eens naar deze eerste videocompilatie van een tijdje terug:

De muziek van THE TICKETS is zeker dansbaar, maar voor wie lekker wil luisteren of meezingen is er ook meer dan genoeg te beleven. De compacte digitale versterkingstechniek zorgt voor een loepzuiver geluid en een opstelling die ook in kleinere ruimtes past zonder te hard te klinken. Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden!