Sixties popklassiekers in een eigentijds akoestisch jasje

Welkom op onze website! Wij zijn multi-instrumentaal en multi-tasking akoestisch duo THE TICKETS, bestaande uit Dave Hardy: zang, gitaar en nogal ongebruikelijke voetpercussie en Nigel Hubée: zang, bas, mandoline, dobro, ukelele, gitaar en diverse harmonica’s.
Geland op onze voormalige “Not secure” pagina? Klik dan hier om onze identieke website met het geruststellende slotje te bekijken. (Prefer our site in English? – Click Here)


Ons Sixties repertoire is een feest van herkenning in een eigentijds jasje. Begin daarom eens met een kijkje op onze geheel vernieuwde en uitgebreide repertoire pagina, waar we naast verwijzingen naar eigen studio- of liveopnames van maar liefst 100+ nummers gedetailleerd beschrijven welke instrumenten we gebruiken en wat onze gedachtengang of inspiratiebron is achter elk arrangement.

Er stonden weer wat zomerboekingen in de agenda die in maart geheel schoon was geveegd door de Covid maatregelen, maar we verwachten zeker gezien de huidige ontwikkelingen dat we voorlopig niet terugkeren naar ons gebruikelijke schema van live optredens. We vinden het zo fantastisch om voor live publiek te spelen en we kijken reikhalzend uit naar de tijd dat we dat weer kunnen doen zonder alle huidige beperkingen. Een lichtpuntje is dat we nu meer tijd hebben om ons te richten op het opnemen van zoveel mogelijk nummers uit ons grote repertoire (zie onze nieuws/blog pagina voor updates).

Ondertussen zijn we nog steeds bezig met het bewerken van audio uit de vele podiumopnames die we tijdens onze optredens oorspronkelijk voor eigen gebruik hebben gemaakt. Onderaan deze pagina wordt het proces verder toegelicht. Had je het nog niet gedaan, klik dan op play op een of meer van de inmiddels 33 nummers langs de zijkant (onderaan op een verticaal scherm) en laat je meeslepen door de vibe en variatie van een Tickets live optreden.

Natuurlijk nodigen we jullie ook van harte uit om mee te genieten van onderstaande video’s die we met veel plezier en een beetje geluk net voor de eerste lockdown tijdens een studiomiddagje in februari hebben opgenomen. Het heeft ons geïnspireerd om zelf een opnameruimte in te richten, zodat we letterlijk in huis onbeperkt nieuwe video’s kunnen maken. Wil je op de hoogte blijven van deze uitbreidingsplannen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal, zodat je direct bericht krijgt als er iets nieuws geplaatst wordt. De video’s spelen gewoon in hun venster op deze pagina, dus lekker klikken zonder de site te verlaten.

Hou onze website in de gaten voor nieuwe berichten en toevoegingen. Blijf gezond allemaal!

We beginnen veel van onze optredens graag met deze Beatles klassieker

Dit nummer van John Sebastian is een van onze favoriete eigen ukelele arrangementen

De dobro is door zijn bijzondere geluid altijd populair bij het publiek, en wordt zoals hier vaak samen met de harmonica bespeeld bij traditionele bluesnummers

Ook instrumentaaltjes zijn populair, dus dit nummer van The Ventures staat altijd op de lijst

Natuurlijk mogen folknummers niet ontbreken in het repertoire van een Sixties duo, doorgaans een goede reden om de mandoline in te zetten

Hopelijk herinnert deze eerste hit van Roy Orbison jullie aan eenvoudiger tijden, toen je toch vooral bezig was met bedenken hoe je de aandacht kon trekken van een onbereikbaar meisje (of jongen natuurlijk)

Alle recente opnames beluisterd? Dan heb je altijd nog deze eerste videocompilatie van een live optreden uit 2018


Meer weten over onze groeiende collectie van live audio? De opnames worden gemaakt met het kleine Tascam digitale audio recordertje dat je op bovenstaande video op de GorillaPod tussen ons in ziet staan. Het podiumgeluid wordt door het ingebouwde stereo microfoontje vastgelegd op een SD kaartje, zoals je die ook in je camera gebruikt. Door de plaatsing in de vrije ruimte op het podium wordt naast het spel ook omgevingsgeluid opgevangen, waardoor je af en toe het publiek of het bordengekletter hoort uit het tijdperk dat we nog gezellig bij elkaar mochten komen. 

Het resultaat van zo’n opname ziet er ongeveer zo uit:

Deze screenshot toont onze eerste set tijdens een eindejaarsfeestje op een lokale sportvereniging. Onze sets bestaan doorgaans uit 12-15 nummers. Hiervan spelen we er al gauw vier op een volledige middag of avond. Vermenigvuldig dit met alle opgenomen optredens van de laatste tijd en je krijgt een idee van de omvang van het selectieproces. Een prettige bijkomstigheid van de gedwongen pauze was dan ook de extra tijd die we ineens beschikbaar hadden om ons aan deze taak te wijden. 

Normaal gebruiken we deze opnames alleen als feedback om ons eigen spel te controleren en te verbeteren, maar het leek ons onder de huidige omstandigheden ook leuk om ons publiek mee te laten luisteren naar onze reguliere podiumavonturen. Afgezien van wat aanpassingen in algehele toon en volume, kun je weinig sleutelen aan een simpele stereo opname, dus de 33 nummers met in totaal 1 uur en 40 minuten afwisselende live muziek op deze opnames is ook wat je live van ons kan verwachten. Gebruik een koptelefoon of oortjes voor de beste beleving. 

Nog steeds benieuwd? Leuk! Lees eens wat ons publiek ervan vindt in reviews of kijk of je ons nog herkent gedurende onze (levens)lange muziale geschiedenis.