Sixties popklassiekers in een eigentijds akoestisch jasje

THE TICKETS zijn een multi-instrumentaal en multi-tasking akoestisch duo bestaande uit Dave: zang, gitaar en nogal ongebruikelijke voetpercussie en Nigel: zang, bas, mandoline, dobro, ukelele, gitaar en diverse harmonica’s. (Prefer our site in English? – Click Here)

Ons uitgebreide en permanent groeiende repertoire van populaire Sixties classics is zorgvuldig gearrangeerd om optimaal gebruik te maken van de beide stemmen en de vele instrumenten die tot onze beschikking staan. Zo ontstaat onze unieke en afwisselende sound: een feest van herkenning in een eigentijds jasje.

Helaas zijn onder de huidige omstandigheden al onze live optredens voorlopig van de baan, al verschijnen er sinds deze week wel wat meer hoopgevende berichten over heropening van de horeca. Ondertussen zijn we nog steeds bezig met het toevoegen van audio uit de vele podiumopnames die we tijdens onze optredens oorspronkelijk voor eigen gebruik hebben gemaakt. Onderaan deze pagina wordt het proces verder toegelicht. Klik op play op een of meer van de inmiddels 28 nummers langs de zijkant (onderaan op een verticaal scherm) en laat je meeslepen door de vibe en variatie van een Tickets live optreden.

Natuurlijk nodigen we jullie ook van harte uit om mee te genieten van onderstaande video’s die we met veel plezier en een beetje geluk net voor de crisis tijdens een studiomiddagje in februari hebben opgenomen.

Hou onze website in de gaten voor nieuwe berichten en toevoegingen. Blijf gezond allemaal!

We beginnen veel van onze optredens graag met deze Beatles klassieker:

Dit nummer van John Sebastian is een van onze favoriete eigen ukelele arrangementen:

De dobro is door zijn bijzondere geluid altijd populair bij het publiek, en wordt zoals hier vaak samen met de harmonica bespeeld bij traditionele bluesnummers:

Ook instrumentaaltjes zijn populair, dus dit nummer van The Ventures staat altijd op de lijst:

Natuurlijk mogen folknummers niet ontbreken in het repertoire van een Sixties duo, doorgaans een goede reden om de mandoline in te zetten:

Hopelijk herinnert deze eerste hit van Roy Orbison jullie aan eenvoudiger tijden, toen je toch vooral bezig was met bedenken hoe je de aandacht kon trekken van een onbereikbaar meisje (of jongen natuurlijk):

Alle recente opnames beluisterd? Dan heb je altijd nog deze eerste videocompilatie van een live optreden uit 2018:


Meer weten over onze groeiende collectie van live audio? De opnames worden gemaakt met het kleine Tascam digitale audio recordertje dat je op bovenstaande video op de GorillaPod tussen ons in ziet staan. Het podiumgeluid wordt door het ingebouwde stereo microfoontje vastgelegd op een SD kaartje, zoals je die ook in je camera gebruikt. Door de plaatsing in de vrije ruimte op het podium wordt naast het spel ook omgevingsgeluid opgevangen, waardoor je af en toe het publiek of het bordengekletter hoort uit het tijdperk dat we nog gezellig bij elkaar mochten komen. 

Het resultaat van zo’n opname ziet er ongeveer zo uit:

Deze screenshot toont onze eerste set tijdens een eindejaarsfeestje op een lokale sportvereniging. Onze sets bestaan doorgaans uit 12-15 nummers. Hiervan spelen we er al gauw vier op een volledige middag of avond. Vermenigvuldig dit met alle opgenomen optredens van de laatste tijd en je krijgt een idee van de omvang van het selectieproces. 

Normaal gebruiken we deze opnames alleen als feedback om ons eigen spel te controleren en te verbeteren, maar het leek ons onder de huidige omstandigheden ook leuk om ons publiek mee te laten luisteren naar onze reguliere podiumavonturen. Afgezien van wat aanpassingen in algehele toon en volume, kun je weinig toevoegen aan een simpele stereo opname, dus de 28 nummers met in totaal 1 uur en 20 minuten afwisselende live muziek op deze opnames is ook wat je live van ons kan verwachten. Gebruik een koptelefoon of oortjes voor de beste beleving. 

Nog steeds benieuwd? Leuk! Neem dan eens een kijkje op onze nieuws/blog pagina, lees wat ons publiek ervan vindt in reviews of kijk of je ons nog herkent gedurende onze (levens)lange muziale geschiedenis.