Onze video’s op YouTube

Hieronder zie je in chronologische volgorde (nieuwste boven) alle video’s die ook op ons YouTube kanaal  staan, hier voorzien van wat uitgebreidere Nederlandse beschrijvingen. Afgezien van de zes video’s helemaal onderaan, zijn alle nummers in onze eigen zolderstudio opgenomen die we in het najaar van 2020 hebben ingericht om ons publiek online te kunnen blijven bereiken. We nodigen iedereen die onze muziek kan waarderen ook van harte uit om zich te abonneren op ons kanaal en hun plezier te delen met vrienden en familie. Het kost je niets en het helpt ons om zichtbaarder te worden voor eventuele nieuwe fans. Veel luisterplezier!


La Comparsa is bekend en geliefd bij ons Nederlandse live publiek in de uitvoering van Jan de Hont met ZZ en de Maskers. In onze versie krijgt dit nummer ook wat terug van de Cuban Rumba feel uit het origineel van Ernesto Lecuona, zoals ook past bij een uitvoering op twee akoestiche gitaren!


Onze tweede 2023 video is een uitstapje naar de jaren vijftig, waarin de weergaloze samenzang van de Everly Brothers furore maakte – een inspiratie voor vele grootheden die volgden! Dit was hun tweede hit in 1957 en werd net als veel van hun hits in die tijd geschreven door het componisten echtpaar Felice en Boudleaux Bryant. Het is en blijft een genot om deze klassiekers meer dan 60 jaar later nog te spelen in onze eigentijdse uitvoering.


We luiden 2023 in met een bluesnummer, en niet zomaar eentje! De Walkin’ Blues stamt uit de invloedrijke Delta Blues periode van het begin van de vorige eeuw, toen bluesmannen uit de Mississippi Delta begonnen te experimenteren met de resonator guitar om meer volume uit hun instrument te kunnen halen. De eerste bekende geluidsopname van dit nummer was van Robert Johnson, een grote inspirator voor vele latere gitaristen en in het bijzonder voor Eric Clapton die veel van zijn nummers opnam. WIJ hebben er onze bekende voetpercussie en een mondharmonica solo aan toegevoegd.


Ons mandoline arrangement van dit onvergetelijke Dylan/Byrds nummer is al direct populair gebleken bij zowel onze reguliere kijkers en luisteraars als bij een flinke groep nieuwe, dus geniet van onze opnames of je nu een nieuwe bezoeker of al een tijdje een vaste fan bent – jullie zijn ons allemaal even lief!


Na een zomer vol live optredens hebben we weer even tijd vrij kunnen maken voor een nieuwe opname, dit keer in de vorm van de klassieke soundtrack van de onvergetelijke film The Graduate, die maar liefst 22 prijzen in de wacht sleepte, inclusief een grammy voor componist Paul Simon voor zowel de soundtrack als de in 1968 uitgebrachte single


Dit heerlijke nummer van de hand van Mick Jagger en Keith Richards werd in 1966 in de uitvoering van Chris Farlowe een nummer 1 hit. Het is onze eerste video van 2022, het jaar waarin we het 40-jarig jubileum vieren van ons eerste gezamenlijke optreden in 1982!


Met in 2021 opnieuw een kerst vol beperkingen wat betreft live muziek en samenzijn, hoopten we dat deze kerstklassieker van Elvis iedereen toch een beetje in de stemming kon brengen, met het vooruitzicht op (eindelijk) wat verbeteringen voor 2022


Onze uitvoering van deze rockabilly klassieker van Carl Perkins is vooral geïnspireerd door de cover die door Ringo werd gezongen op Beatles For Sale, met een paar Tickets toevoegingen in de vorm van een meer prominente baspartij, een harmonica solo en een tweestemmig refrein


Na een onderbreking vanwege (eindelijk) een heerlijk live optreden, waarbij we de studio tijdelijk moesten afbreken om onze podiumapparatuur weer beschikbaar te krijgen, zijn we terug met een energiek Shadows instrumentaaltje dat al zo lang als we ons kunnen herinneren op ons reperoire staat. Veel plezier met Shindig!


Met Waterloo Sunset zijn we aangekomen bij ons derde Kinks nummer, waarin net als bij de andere twee de bas een prominente rol speelt, in dit geval in de intro en outro solo’s. Onze kenmerkende meerstemmige zang wordt ingezet om de climax van de brug aan te zetten en mede de indruk te wekken dat er meer dan alleen onze twee live gezongen stemmen in de mix zitten. 


Met dit nummer uit 1966 zijn we weer terug bij de Rolling Stones. We gaan van start met de direct herkenbare binnenkomer en terugkerende melodie op de dobro, en voegen er op veel plaatsen meerstemmige Tickets zang aan toe. We hope van harte dat jullie Paint It Black net zo kunnen waarderen als onze tot nu toe meest populaire opname van Under My Thumb!


Deze eerste wereldhit voor Cliff luidde voor hem en de toenmalige Drifters het begin in van een zeer lange en succesvolle muzikale carrière. Het nummer werd als filmtrack geschreven door Lionel Bart, geïnspireerd door een reclame in de krant voor een speelgoedpop die kon lopen en praten. Door de plotselinge roem in Amerika moesten de Drifters hun naam veranderen in The Shadows, omdat er al een doo-wop band onder die naam bestond. Geen slechte zet achteraf bezien! In onze uitvoering speelt Nigel zijn versie van de Hank Marvin solo op de ukelele om er een Tickets draai aan te geven.


Van dit nummer van Neil Diamond werden in 1966 en 1967 in de uitvoering van The Monkees meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht. Wij hebben er onze gebruikelijke duo smaak aan gegeven met de bas die de solo voor z’n rekening neemt en de harmonica die de orgel riffjes aan het begin en het einde van het nummer speelt. Natuurlijk zijn onze unieke voetpercussie en meerstemmige zang ook van de partij!


De melodie van deze kraker van een wereldhit uit 1968 werd in de jaren twintig van de vorige eeuw in Rusland gecomponeerd door Boris Fomin, die veel te vroeg overleed om te kunnen profiteren van het succes dat later door anderen werd geclaimd. Wij hebben in ons mandoline arrangement geprobeerd de oorspronkelijke Russische sfeer terug te brengen als ode aan de componist en de wortels van de melodie.


De fantastische samenzang van de Everly Brothers was een inspiratie voor veel van de Sixties artiesten waarvan wij de muziek spelen, dus deze Phil Everly compositie mocht niet in ons repertoire ontbreken, in onze uitvoering voorzien van een stevige baspartij en een harmonica solo.


Na een weekje pauze om even bij te tanken zijn we weer terug met een instrumentaaltje dat de sound van de zomer van 1960 bepaalde en mede ook het tijdperk van de Sixties inluidde, met de explosie van creativiteit die daarmee gepaard ging. 


Onze versie van deze dubbel platina wereldhit van Elvis Presley combineert het fantastische origineel met invloeden van de live unplugged meerstemmige versie die door Cliff Richard & The Shadows tot in recente tijden live tijdens hun optredens werd uitgevoerd.


Een heerlijk meeslepend Beatle nummer dat we voor de mandoline hebben gearrangeerd, omdat het dubbelsnarige geluid iets weg heeft van de 12-snarige gitaar die in het origineel is gebruikt, maar er toch ook een eigen Tickets draai aan geeft. 


Met deze hit van Bruce Channel uit 1962 hebben we ons meest gespeelde nummer opgenomen. Een meezinger van jewelste, erg populair als afsluiting van een optreden en een mooi voorbeeld van Tickets multi-tasking met vijf instrumenten die voor het grootste deel van het nummer tegelijkertijd met z’n tweeën bespeeld worden.


Buddy Holly’s eerste doorbraak en wereldhit uit 1957 is door ons gearrangeerd voor de uke, waarbij Nigel afwisselt tussen rock ‘n roll licks en geplukte snaren, terwijl Dave met zijn gitaarspel, zang en unieke voetpercussie het plaatje compleet maakt. 


Dit tweede Kinks nummer is een van onze favorieten op het podium, met de relaxte sfeer en directe herkenbaarheid van het riffje, dat door Nigel op de bas gespeeld wordt. Extra punten voor diegenen die horen op welke plekken we er tweestemmige zang aan hebben toegevoegd.


In dit Fleetwood Mac instrumentaaltje uit 1968 neemt Nigel op de dobro de dubbele gitaarsolo voor zijn rekening met een combinatie van zijn op de pink gedragen metalen slide plus gefrette noten op naast elkaar gelegen snaren. 


Tijd voor een Rolling Stones nummer, en de keus viel op Under My Thumb omdat het altijd populair is bij ons publiek (beluister ook eens de live versie om een idee te krijgen van de reacties). Bij ons neemt de bas de oorspronkelijke marimba melodie voor zijn rekening en worden er tweede stemmen en harmonica partijen toegevoegd.


Het leek ons een mooi gebaar om op de verjaardag van George Harrison dit nummer uit te brengen, dat vooral bekend werd in de door George gezongen uitvoering op Beatles For Sale. Het origineel is een rockabilly nummer dat toegeschreven wordt aan Carl Perkins, al heeft ook hij zich weer laten inspireren door een veel ouder nummer uit de jaren dertig. Onze uitvoering voegt tweestemmige zang toe, samen met een bluegrass mandoline partij en een bluesy mondharmonica solo.


Volgend op het Valentijnsweekend moet er toch een ode aan de liefde komen, zo dachten we. Het werd dit heerlijke Burt Bacharach nummer dat eerst in 1961 een hit was voor The Shirelles, en in 1963 door The Beatles werd gecovered op hun eerst LP. Veel plezier met onze uitvoering uit 2021!


Het unieke geluid van de samenzang van Paul Simon & Art Garfunkel is denken we een onlosmakelijk deel van het geheugen van de jaren zestig generatie, en inspireert hopelijk ook de nodige luisteraars van latere generaties. Aan de structuur van de zang konden we natuurlijk weinig toevoegen, maar we hebben er wel onze eigen smaak aan gegeven met een uke en harmonica arrangement. Fijne week allemaal!


The Kinks kunnen denken we wel gerekend worden tot de top van de Sixties muziek en dit iconische Ray Davies nummer herroept voor degenen die het meegemaakt hebben direct de sfeer van het tijdperk. Ons arrangement heeft een bassolo gekregen en wat harmonica riffjes op de plek waar in het origineel een sologitaar zit, terwijl Dave er met zijn herkenbare zangstijl en metronomische voetpercussie een eigen draai aan geeft.


Instrumentaaltjes mogen natuurlijk niet ontbreken in het Sixties repertoire, en deze Shadows hit uit 1963 heeft daarin een bijzondere betekenis, omdat het 34 jaar lang het themanummer was voor de BBC radio serie Sounds of the 60s. 


Met dit heerlijk herkenbare nummer van George Harrison zijn we weer helemaal terug achterin de Sixties. Wij hebben de oorspronkelijke gitaarmelodie omgezet naar de mandoline omdat we de klank van de dubbele snaren er goed bij vonden passen. Dat was overigens nog best een uitdaging, omdat de mandolinesnaren als een viool zijn gestemd en de speelposities dus niet automatisch vanuit gitaargrepen overgezet kunnen worden. Als Sixties duo zijn wij natuurlijk grote Beatles fans en er staan nog een flink aantal Beatle nummers op onze opnamelijst. Wordt vervolgd!


Deze week een lekkere Fifties rock ‘n roll, het nummer waarmee de destijds 17-jarige Paul McCartney voor het eerst indruk wist te maken op John Lennon. Bij ons speelt Nigel op de bas het oorspronkelijke gitaarriffje samen met een mondharmonica solo, terwijl Dave’s strakke percussie en gitaarbegeleiding en niet te vergeten de twee zangstemmen het Tickets sausje weer compleet maken. Wij vinden het heerlijk om deze nummers uit  onze “rock ‘n roll dance band” periode in akoestische uitvoeringen te spelen.


En de volgende van onze wekelijkse video’s is alweer gepubliceerd. Natuurlijk met een instrumentwissel, zoals we dat ook op het podium doen. Dit keer zetten we de dobro in om een bluesy gevoel te geven aan dit soul crossover nummer van Otis Redding, die net nadat hij dit nummer in 1967 had opgenomen op 26-jarige leeftijd om het leven kwam bij een vliegtuigongeluk. Wij geven er met de slide begeleiding en solo in combinatie met tweestemmige zang een eigen draai aan.


Een heel gelukkig en hopelijk veel beter 2021 toegewenst! We zijn het nieuwe jaar zoals beloofd gestart met de eerste van onze wekelijkse zolderstudio opnames uit ons grote Sixties repertoire. Hopelijk worden jullie er net zo vrolijk van als wij!


(December 2020) Ook het geplande kerstoptreden op 19 december ging op het laatste moment toch weer niet niet door vanwege de aangescherpte maatregelen die zelfs een openluchtoptreden onmogelijk maakten. Gelukkig waren we tegelijk met de voorbereidingen voor dat optreden doorgegaan met opnemen in onze huisstudio. De eerste resultaten waren net voor de kerst klaar, waardoor we iedereen toch een beetje konden laten proeven van het repertoire dat we in petto hadden. 


(Oktober 2020) Helaas sloten in oktober alle restaurants en andere live speelgelegenheden opnieuw door het stijgende aantal corona infecties, waardoor onze agenda voor de tweede keer schoongeveegd werd. Omdat helemaal niet spelen voor ons geen optie was, hebben we op de zolder van ons oefenadres een huisstudio ingericht en uitgerust met alle benodigde apparatuur, zodat we meer van ons repertoire op konden nemen en zo met ons publiek en daarbuiten delen.


Nog grotendeels onwetend wat betreft de pandemie die toen al ruimschoots op de loer lag, boekten wij op 11 februari 2020 een opnamedag in de Haagse Sofa Lounge Studio, om onze podiumervaring van 50+ recente live optredens om te zetten in deelbaar geluid en beeld. We stelden alles op zoals we dat voor een live optreden zouden doen en speelden zes van onze favoriete nummers terwijl ze opgenomen en gefilmd werden. Het resultaat is onder de Facebook aankondiging te zien in de volgorde waarin ze werden gespeeld:


Dit Beatle nummer – bekend van het 1969 Apple rooftop concert – is onze favoriete binnenkomer om optredens mee te beginnen. In ons arrangement heeft het een harmonica solo gekregen, terwijl we met de zang zoveel mogelijk in de stijl van het origineel blijven. 


We vonden dit nummer van The Lovin’ Spoonful erg geschikt voor een uke arrangement, en om helemaal in onze stijl te blijven hebben we er ook een harmonica partij en een tweede stem aan toegevoegd. 


Natuurlijk speelde blues ook in de Sixties een belangrijke rol, en bij ons komt dan vaak de dobro tevoorschijn. Zo ook bij dit nummer van Howlin’ Wolf, dat vooral bekend is geworden in de 1964 versie van de Rolling Stones met het slide spel van Brian Jones. En natuurlijk speelt de harmonica hierin ook een rol!


Instrumentaaltjes waren en blijven populair en mede bepalend voor de sound van de Sixties. Bij ons worden ze uiteraard op akoestische gitaren uitgevoerd, zoals bij deze hit van The Ventures uit 1960.


Deze eerste hit van Roy Orbison bezingt de perikelen van een onbereikbare liefde, door ons uitgevoerd met bas, tweestemmige zangkoortjes en een mondharmonica partij.


Tot slot nog een folknummer, een stijl die ook sterk aanwezig was in de Sixties. In onze uitvoering van dit Dylan nummer speelt de mandoline een belangrijke rol, samen met tweestemmige zang en een mondharmonica couplet.