Sixties popklassiekers in een eigentijds akoestisch jasje

Welkom op onze website! Wij zijn multi-instrumentaal en multi-tasking akoestisch duo THE TICKETS, bestaande uit Dave Hardy: zang, gitaar en nogal ongebruikelijke voetpercussie en Nigel Hubée: zang, bas, mandoline, dobro, ukelele, gitaar en diverse harmonica’s. Ons Sixties repertoire is een feest van herkenning in een eigentijds jasje.  (Click here if you prefer the English version)

Begin eens met een kijkje op onze nieuws/blog pagina, waar we met ingang van het nieuwe jaar wekelijks video’s vanuit onze fonkelnieuwe huisstudio posten.  Vind je onze video’s leuk, abonneer je dan ons YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van het Sixties (en af en toe Fifties) nummer dat de TICKETS behandeling van de week heeft ondergaan. Als je het belletje ook aanklikt krijg je automatisch bericht als er een nieuwe opname klaarstaat en je helpt ons ermee omdat het anderen ook stimuleert om een kijkje te nemen. Ons kanaal is uitsluitend voor het delen van ons repertoire en speelplezier, dus er zijn geen verzoeken om donaties of andere kosten. We vinden het fantastisch als we weten dat ons publiek zit te wachten op het volgende nummer! 

Ondertussen beschrijft onze uitgebreide en vernieuwde repertoire pagina gedetailleerd van maar liefst 100+ nummers welke instrumenten we gebruiken en wat onze gedachtengang of inspiratiebron is achter elk arrangement. Deze pagina zal worden uitgebreid met links naar de studio opnames, naarmate deze beschikbaar komen.

Na wat voorzichtige zomerboekingen in 2020, die de in maart door Covid geheel schoon geveegde agenda nog een beetje vulden, verkeren we sinds oktober net als iedereen in een situatie waarin we voorlopig niet verwachten terug te keren naar ons gebruikelijke schema van live optredens. We vinden het zo fantastisch om voor live publiek te spelen en we kijken reikhalzend uit naar de tijd dat we dat weer kunnen doen zonder alle huidige beperkingen. Een lichtpuntje is dat we nu meer tijd hebben om ons te richten op bovengenoemde studio opnames.

Ondertussen zijn onze live podiumopnames van weleer nog steeds te beluisteren, die we tijdens onze optredens oorspronkelijk voor eigen gebruik hebben gemaakt. Onderaan deze pagina wordt het proces verder toegelicht. Had je het nog niet gedaan, klik dan op play op een of meer van de inmiddels 33 nummers langs de zijkant (onderaan op een verticaal scherm) en laat je meeslepen door de vibe en variatie van een Tickets live optreden.

Natuurlijk nodigen we jullie ook van harte uit om mee te genieten van onderstaande video’s die we met veel plezier en een beetje geluk net voor de eerste lockdown tijdens een studiomiddagje in februari 2020 hebben opgenomen. Het heeft ons zoals gezegd geïnspireerd om zelf een opnameruimte in te richten, zodat we letterlijk in huis onbeperkt nieuwe video’s kunnen maken. Ook hiervan hebben we hieronder een paar voorbeelden geplaatst. De video’s spelen gewoon in hun venster op deze pagina, dus je kan lekker klikken zonder de site te verlaten.

Hou onze website in de gaten voor nieuwe berichten en toevoegingen. Blijf gezond allemaal!

We beginnen veel van onze optredens graag met deze Beatles klassieker

Dit nummer van John Sebastian is een van onze favoriete eigen ukelele arrangementen

Ook instrumentaaltjes zijn populair, dus dit nummer van The Ventures staat altijd op de lijst

Natuurlijk mogen folknummers niet ontbreken in het repertoire van een Sixties duo, doorgaans een goede reden om de mandoline in te zetten

Dit instrumentaaltje was 34 jaar lang de openingstune van het BBC radio programma Sound of the 60s
In iedere set grijpen we wel een keer terug naar ons rock ‘n roll verleden, zoals ook met dit Eddie Cochran nummer waar de mondharmonica de plaats van de gitaarsolo inneemt

Meer weten over onze grote collectie van live audio? De opnames werden gemaakt met het kleine Tascam digitale audio recordertje dat je op onderstaande foto op de GorillaPod tussen ons in ziet staan.

Het podiumgeluid wordt door het ingebouwde stereo microfoontje vastgelegd op een SD kaartje, zoals je die ook in je camera gebruikt. Door de plaatsing in de vrije ruimte op het podium wordt naast het spel ook omgevingsgeluid opgevangen, waardoor je af en toe het publiek of het bordengekletter hoort uit het tijdperk dat we nog gezellig bij elkaar mochten komen. 

Het resultaat van zo’n opname ziet er ongeveer zo uit:

Deze screenshot toont onze eerste set tijdens een eindejaarsfeestje op een lokale sportvereniging. Onze sets bestaan doorgaans uit 12-15 nummers. Hiervan spelen we er al gauw vier op een volledige middag of avond. Vermenigvuldig dit met alle opgenomen optredens en je krijgt een idee van de omvang van het selectieproces. 

Normaal gebruiken we deze opnames alleen als feedback om ons eigen spel te controleren en te verbeteren, maar het leek ons onder de huidige omstandigheden ook leuk om ons publiek mee te laten luisteren naar onze reguliere podiumavonturen. Afgezien van wat aanpassingen in algehele toon en volume, kun je weinig sleutelen aan een simpele stereo opname, dus de 33 nummers met in totaal 1 uur en 40 minuten afwisselende live muziek op deze opnames is ook wat je live van ons kan verwachten. Gebruik een koptelefoon of oortjes voor de beste beleving. 

Nog steeds benieuwd? Leuk! Lees eens wat ons publiek ervan vindt in reviews of kijk of je ons nog herkent gedurende onze (levens)lange muziale geschiedenis.